Malmö 4H-krets

Alla inlägg under januari 2011

Av Almviks 4H - 30 januari 2011 22:00

Det har jag hört större delen av dagen idag.

 

11 st pirriga och förväntansfulla 4H-are samlades vid Svt´s lokaler idag vid lunchtid. Perfekt med barnpassning tänkte jag, då jag själv lämnade mina barn där. En runda på IKEA var planerna. Men det sprack. En vuxen skulle infinna sig på plats, så det var bara att stanna kvar. Vi föräldrar fick sitta bakom kulisserna i ett rum där man kunde se tv-inspelningen direkt. Väldigt roligt och barnen hade ingen aaaaning om att vi kunde se dem, haha. Allt gick väldigt smidigt och jag är imponerad av hur de kunde hålla igång publiken (som bestod av ett stort gäng mellanstadiebarn) så att de inte somnade. Full action på Ola och husbandet.

Och 4H-arna var minsann lätta att se i publiken, med sina hjärtformade "Arne-bollar", röda, glittriga klädsel och med varsin bokstavsskylt framför sig.

 

En paus på en timme och en kvart, då barnen fikade på medhavd matsäck. Sedan tvingade jag ut dem för att få lite frisk luft. Underbart väder!

 

Det var därefter dags för inspelning av nästa program, där Floyd (baggen) var med en liten snutt.

 

Efter över 5 timmars vistelse, kom belöningen till sist - autografer och skäggpussar (!) av hela gänget.

 

Programmen kommer att visas om 5 och 6 veckor, men för säkerhets skull kan du bänka dig varje fredagkväll.

 

              

 

Karro E (Almvik)

Av Almviks 4H - 29 januari 2011 23:55

  

Minoo på Amigo-Olas axlar för ett år sedan.

  

4H:are med Husbandet



....för några 4H:are att sitta i publiken vid AMIGO-inspelningen. I veckan har det fixats skyltar och inhandlats diverse huvudbonader, som skall med inför dagen. Bilder kommer så småningom.

Av Almviks 4H - 26 januari 2011 14:38

Hej hopp!


Andra helgen i februari, 12'e-13,'e annordnar vi en SPA helg på vandrarhemmet Råbyhill i Hörby. Vi kommer att träffas på lördagen kl 12 för lunch och inkvartering sen bär det av till Lågedammsbadet. Förutom detta kommer vi laga middag tillsammans och kvällstid blir det ansiktsvård m.m

Vi kommer avsluta dagen efter, på söndagen, klockan 12.



Mer information om detta får du i Din brevlåda under denna veckan (4).


Denna helg är för dig som är 10 år gammal och äldre, och priset är 150kr. Tänk på att du ska ha betalt din medlemsavgift till din 4H klubb för att kunna delta.

Resan till Hörby ordnar du själv, antingen med buss eller samåkning med annan deltagare som du vet ska vara med.

 

Vi ser fram emot ett stort gäng (max 20 pers) och en underbar helg!

/ Karro & Karro

Av Almviks 4H - 12 januari 2011 12:20

Intresserad av att vara med i publiken på TV-inspelningen av barnprogrammet AMIGO? Baggen Floyd från Almvik är filmad på gården, som kommer att spelas upp i programmet.

Detta gäller alla medlemmar i 4H. Och bara barn. Anmälan sker till Almviks 4H, 040-19 00 00. Utan anmälan kommer man inte in.

Man tar sig dit och hem själv, men man kan ju alltid höra ang. samåkning.

Vi har fått 20 platser, så först till kvarn...


Inspelningen sker i SVT huset Stora Varvsgatan 2  (västra hamnen) i Malmö.

Publiken skall vara på plats 12.20 (följ skyltarna när ni kommer till SVT.)Inspelningen varar mellan kl. 12.45 och 17.30 med paus ca kl. 14.30 till 15.30

Publiken är med i två program.

  

Ni spelar en stor roll i Amigo och er insats är mycket viktig då ni hejar fram lagen, sjunger med i musiken och är aktiva.

Ni kommer att få öva på sångerna och får en grundlig genomgång av hur inspelningen kommer att gå till.

Ni får gärna göra banderoller och skyltar som ni kan hålla upp i programmet (Heja AMIGO)


Vi bjuder på en liten drickyoghurt och en  frukt  i pausen, men tänk på att äta ordentligt under förmiddagen, eftersom det är en lång dag. Kanske också att ta med egen matsäck.

Publiken får gärna ha festkläder på sig, typ glitter och mycket färg. Viktigt att tänka på är att inte ha kläder med loggor, typ NIKE, COCA COLA mm. (ej 4H-tröjor)

Eftersom det blir varmt i studion tänk på att inte ha för varma kläder.

Av Almviks 4H - 10 januari 2011 12:13

  

Bilden är lånad av sydsvenskan


http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1348720/Snart-ar-manga-flickor-ledsna.html


Det är inte lätt att få allt rätt i en artikel.


Bidragen till 4H minskar med 700 000 - 800 000 kr och detta hotar givetvis 4H-gårdsverksamheten. Vi hoppas givetvis att 4H kommer att finnas kvar både i Oxie och på Almvik även i framtiden och det kommer att vara fokus på kretsens styrelsemöte på onsdag. Vi måste dock vara realister; djuren måste ha foder, strö  o passning varje dag, el, värme, vatten, sophantering, telefon, försäkringar, veterinär, hovslagare o löner mm kostar givetvis pengar.


Det vore en stor förlust för Malmö om 4H-gårdarna försvann, dels för alla medlemmar men också för skolor, dagis, omsorgen, praktikanter och andra som arbetstränar mm. Kontakten med djur o odling är balsam för själen för många.


4H:s vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. Visionen ska uppnås genom att i samspel med människor, djur och natur upptäcka deras rika värden och mångfald. I detta är varje art och individ en viktig del av helheten utan att vara mer värd än någon annan.  

 

För mer info om 4H titta in på våra hemsidor.

 

www.4h.se

www.almviks4h.se

www.oxie4h.se

 


Av Almviks 4H - 7 januari 2011 10:46

Idag är det sista dagen på jullovet. Hoppas Ni åkt så mycket skidor o pulka Ni vill och ser fram emot att träffa alla skolkompisar igen. Själv har jag jobbat lite på halvfart nu i mellandagarna men from måndag så kör vi för fullt igen. Mer info hittar Du på klubbarnas hemsidor och uppdateringar kommer hela tiden. www.almviks4h.se och www.oxie4h.se 

 

Många frågar vad som kommer att hända med gårdarna framöver och jag svarar ärligt att jag vet inte riktigt. Däremot kan jag lova att det blir många roliga aktiviteter de närmsta månaderna. Det blir mat o bak, pysselkvällar, djuraktiviteter, dagläger på sportlovet, spa-helg på Råbyhill i Hörby och mycket, mycket mer. Så även om framtiden kanske ter sig lite oviss så är det jätteviktigt att Du faktiskt löser ditt medlemskap för 2011 och kommer på aktiviteterna, det är ett jättebra sätt att visa för våra politiker att vi vill ha 4H-gårdarna kvar.

 

  

På måndag ringer den igen.............

Av Almviks 4H - 2 januari 2011 13:45

När?  3 jan kl. 18:00 - 4 jan kl. 10:00

Plats: Almviks 4H-gård i lekladan

Ålder: 7-13 år

Ingår: Kvällsmat, kvällsgott, frukost och SPÖKRUNDA

Kostnad: 50 kr (+ nytt medlemskap för 2011)

 

Ta med: sovsäck + underlag, pyjamas, toalettar

Finns platser kvar.

OBS! Föräldrar måste anmäla om man ska komma, senast mån 3 jan kl 12.00

Meddela om du har allergi el annat vi bör veta.

 

Tel. 040-19 00 00

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards