Direktlänk till inlägg 23 september 2008
Igår samlades 9 entusiastiska 4H-are till höstens första mat & bak.
Vi startade med att laga lasagne medans lasagnen var i ugnen hann vi även spela lite spel.
Recept (4 pers)
250 g lasagneplattor
Köttfärsås:
75 g bacon
250 g köttfärs
1 finhackad lök
1 grovriven morot
2 stjälkar bladselleri i strimlor
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan (vi plockade färsk i grönsakslandet)
1/2 tsk salt
grovmalen svartpeppar
3 dl buljong
4,5 msk tomatpure
Bechamelsås
25 g margarin
4 msk vetemjöl
1 l mjölk
1/2 tsk salt
50 - 100 g riven ost
lite riven muskotnöt
Gör så här:
Köttfärssås: Skär baconet i strimlor o stek i en gryta, tillsätt köttfärs o lök och stek tills köttet är brunt. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen sjuda i 15-20 min.
Bechamelsås: Smält margarinet i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i sänder. Låt såsen koka upp och tillsätt salt o muskot.
Fördela lasagneplattorna köttfärssåsen, bechamelsåsen o osten i lager i en ugnsfast form. Börja o sluta med bechamelsås. Strö ost över. Tillaga i ugn vid 200 grader ca 35 - 40 min.
Vi försöker skriva så mycket som möjligt på bloggen om det har hänt något kul på gården, eller om något spännande ska ske. Vill ni däremot följa vår verksamhet och se bilder lite oftare från gården, kan medlemmar, ideella och andra 4H-tokiga människo...
Det är mycket på gång nu på gården. Det fixas och donas. Vi rensar ut gamla saker som vi inte behöver. Hemsidan håller på att göras om och kommer snart ut. Många djur har fått ungar och fler är på väg. Med det fina vädret kommer besökarna, som i s...
Påskutflykt Var? Vellingeblomman och Vanningen i Vellinge När? Ons 27 mars kl. 9:30 på Almviks 4H, hemma senast 16:30 Kostnad: 20 kr, inkl badinträde och bilfärd Anmälan: senast mån 25 mars, via telefon 040 - 19 00 00 av för...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|